1,5 kg prinokusių pomidorų,
1 nuluptas ir smulkiai supjaustytas svogūnas,
2 nuluptos ir plonai supjaustytos česnako skiltelės.
1-2 džiovinti sutrupinti raudonieji ankštiniai pipirai,
didelė sauja šviežių bazilikų lapelių (nebūtinai),
1 šaukštas raudonojo vyno acto,
alyvuogių aliejaus,
druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Keptuvėje įkaitinkite pora šlakelių alyvuogių aliejaus. Suberkite svogūnus, česnaką ir ankštinius pipirus ir ant silpnos ugnies kepkite maždaug 10minučių, kol suminkštės, bet nepakeis spalvos. Pomidorus maždaug 40sekundžių įmeskite į verdantį vandenį, kad imtų luptis odelės. Nulupkite, stambiai supjaustykite. Sumeskite pomidorus į kepintus svogūnus, įpilkite stiklinę vandens. Užvirkite ir ant silpnos ugnies troškinkite maždaug 20minučių. Dabar viską permalkite virtuvės kombainu ar sulčiaspaude, kad gautumėte skystoką padažą. Įplėšykite baziliko lapelių, pagardinkite druska, pipirais ir lašeliu raudonojo vyno acto.
Ypač skanu su makaronais.



0 komentarai (-ų):
Rašyti komentarą